De gezonde voordelen van een infrarood sauna

02 Jan 2022

Een infrarood sauna wat gezond is, je zou het bijna niet geloven maar toch is het zo. De meeste mensen gaan een dagje naar de sauna om lekker te relaxen en niks te doen. Een sauna is voornamelijk heel warm en lekker ontspannend. Door warmte gaan je spieren ontspannen en ontspan jij zelf ook. Eigenlijk geeft de sauna een heerlijk zonnestralen effect, zo heb jij het idee dat het een zomerse dag is. Hieronder kan je vijf redenen lezen waarom een infrarood sauna gezond voor je is. Misschien ga je nu na het lezen wel vaker naar de sauna of schaf je er uiteindelijk thuis een aan. 

Reden 1: ontgifting

Wanneer je in een sauna zit, gaat je lichaam transpireren. Op deze manier kan je lichaam zich ontgiften, bij transpireren komen er voornamelijk afvalstoffen vrij hierdoor wordt je lichaam schoon. Deze ontgifting van een infrarood sauna is 7 tot 10 keer sterker dan bij een normale sauna.

Reden 2: pijnverlichting

Heb je vaak last van rug of nekpijn, dan kan een infrarood sauna je van deze klachten afhelpen. Je hebt bepaalde pijnen die goed reageren op warmte, dit is uit verschillende onderzoeken vastgesteld. Mensen die last hebben van lage rug en bovenlichaam pijnen hebben ondernomen dat een infraroods auna helpt de pijn te verlichten.

Reden 3: afvallen

Je zou het niet verwachten, maar zelfs in de sauna kan je afvallen. Dat betekend niet dat je nu de sportschool links moet laten liggen en alleen maar in de sauna moet zitten. Uit onderzoek blijkt dat tijdens een sessie van 30 minuten, je ongeveer 600 calorieën verbrand. Je lichaam probeert zichzelf af te koelen en daardoor neemt je hartritme, hartminuutvolume en stofwisselingssnelheid toe. Dit zorgt ervoor dat je in een korte tijd veel calorieën kwijt raakt. 

Reden 4: zuivering van de huid

Heb je last van huidproblemen en wil je dit graag oplossen, dan is een infrarood sauna een goede oplossing. Door de warmte genezen open wonden sneller en vormt er minder snel littekenweefsel. Een infrarood sauna helpt tegen acne, eczeem, brand en snijwonden. Voor mensen die ouder worden kan de sauna rimpels verminderen, hierdoor wordt de huid steviger en soepeler. Door regelmatig gebruik te maken van een infrarood sauna kan je sneller van cellulitis afkomen en littekens verbeteren. 

Reden 5: ontspanning

Heb je een druk dagelijks leven en weinig tijd om te ontspannen of weet je niet hoe je moet ontspannen? Door een infrarood sauna aan te schaffen ben je garant voor een heerlijke ontspanning. De infrarood warmte helpt jou om je volledig te ontspannen. Heb je een tijd om elke week naar de sauna te gaan of is dat te duur? Dan heb ik de oplossing voor jou. Je kunt makkelijk een Infrarood sauna's bij Saunakoning kopen en plaatsen in jouw huis. Hierdoor kan je altijd zelf kiezen wanneer je gebruik wilt maken van de sauna.