De leukste kraamcadeaus om te geven en te vragen

21 Jun 2021

Wanneer er een baby’tje is geboren, hoort daar natuurlijk een kraamcadeau bij. Het is normaal om een knuffeltje of een rompertje te kopen voor het pasgeboren kindje, maar je kunt natuurlijk ook voor een origineel cadeau gaan. Hieronder staan een aantal leuke ideeën voor wat je kunt geven tijdens een kraambezoek.

Cadeautje voor de moeder

Bij de geboorte draait het voornamelijk allemaal om de baby. Iedereen wil natuurlijk het lieve en kleine babytje komen bewonderen. Als je binnenkort op kraambezoek gaat, probeer dan niet de moeder te vergeten. Het is namelijk leuk als je ook iets voor haar mee neemt in plaats van alleen voor de baby. Dit zal de kersverse moeder zeker waarderen. 

Uitkiezen van het perfecte kraamcadeau

Een kraamcadeau uitkiezen voor jezelf of voor iemand anders, is best lastig. Je wilt een goed kraamcadeau geven waar de kersverse ouders iets aan hebben. Vaak kan het ook gebeuren dat het cadeau geruild moet worden, omdat andere mensen hetzelfde hebben gegeven. Natuurlijk is het soms handig om van sommige items meer te hebben. Er zijn daarom een aantal tips die je in gedachte kunt houden wanneer je een kraamcadeau gaat uitkiezen. Deze tips kun je hieronder lezen. 

Tip 1: handig en nuttig kraamcadeau

Wanneer je voor het eerst moeder bent geworden, moet je onwijs veel spullen aanschaffen. Denk aan een bedje waar het babytje in moet slapen tot een commode waar je het kindje op kan verschonen. Je kunt hiervoor een handige baby-uitzet lijst maken. Hier een aantal items waar je veel van nodig gaat hebben: luiers, hydrofiele doeken, spuugdoekjes, slabbetjes en rompertjes. Deze items ga je veel gebruiken tijdens de eerste maanden van je baby. Wanneer mensen vragen wat ze voor kraamcadeau kunnen geven, kan je altijd een luiertaart opperen. Een ander handig cadeautje is een baby badjas en kinderbadjas

Tip 2: originele kraamcadeau

Kersverse ouders krijgen veel bezoek van vrienden en familie die de baby willen bewonderen. Iedereen neemt natuurlijk een cadeau mee voor de baby, maar hoe kan je jouw cadeau er nou uit laten springen. Het is misschien lastig om met een origineel cadeau aan te komen, waarvan je zeker weet dat niemand hiermee aan komt. Een voorbeeld van een origineel cadeau is als je zelf iets in elkaar knutselt, zoals een fotoalbum voor het eerste jaar van de baby. Hierin kunnen ouders foto’s plakken en tekst bij schrijven. 

Tip 3: persoonlijke kraamcadeau

Het is leuk om een gepersonaliseerd cadeau te geven. Je kunt namelijk een rompertje bedrukken met de naam van de baby. Naast dat het persoonlijk is, ook super handig. Hoeven de ouders niet steeds te vertellen hoe het pasgeboren babytje heet. Een ander mooi cadeau is om het geboortekaartje op een leuke manier in te lijsten. Dit kunnen de ouders dan in de babykamer ophangen. Dit geeft dan een mooie en waardevolle herinnering aan de geboorte van de baby.