De positieve effecten van een diffuser

16 Jun 2021

Een diffuser bestaat nog niet zo lang, maar steeds meer mensen hebben er een in huis. Een diffuser heeft verschillende voordelen. Tegenwoordig heb je veel stijvolle Aroma Diffuser, sommige zien er hip uit met bamboo. Misschien zit je erover na te denken om er een aan te schaffen, dan wil je natuurlijk wel eerst de pluspunten weten van een diffuser. Hieronder kun je lezen wat een diffuser is en wat de voordelen zijn van een diffuser.

Wat is een diffuser?

Een diffuser is een apparaat die water verneveld. Maar je kunt aan een diffuser essentiële oliën toevoegen, deze worden dan gelijkmatig verspreid in de lucht. Je kunt een diffuser makkelijk aan laten staan tijdens het werken of slapen, want het maakt weinig geluid. Sinaasappel etherische olie is perfect tegen muggen, je kunt deze druppels ook toevoegen aan je diffuser. Zeker in de zomer is deze olie perfect, zo hoef je niet elke avond meer op zoek naar muggen in je kamer. Voor mensen die een allergische reactie hebben voor muggenbeten, zou dit een goede oplossing zijn. Maar ook is sinaasappel een heerlijke geur om in de zomer in huis te hebben.

Voordelen van een diffuser

Er zijn een aantal voordelen aan een diffuser. Een van de belangrijkste voordelen is dat een aroma diffuser vieze luchtjes tegengaat. Je kunt oliën toevoegen aan een diffuser om zo jouw favoriete geur door het hele huis te kunnen verspreiden. Vaak helpen deze geuren ook om je te ontspannen. Een aroma diffuser is goed voor de luchtvochtigheid. Wanneer je last hebt van een droge huid en hoofdpijn dan kan een diffuser deze klachten verminderen. Daarnaast is een goede luchtvochtigheid ook goed voor je kamerplanten. De combinatie diffuser en oliën schijnen goed te zijn voor je immuunsysteem. Wanneer je Eucalyptus olie toevoegt aan je diffuser helpt dat tegen verkoudheid. Ook blijkt het zo te zijn dat er geuren zijn die bacteriën doden. Het is belangrijk dat je wel in huis wat deuren open zet zodat de geur zich kan verspreiden, anders kan het zijn dat je hoofdpijn en andere lichamelijke klachten krijgt. Begin daarom ook met een paar druppels toe te voegen bij het water. Door ongeveer vijf a tien druppeltjes toe te voegen zal je zien dat je meer ontspant en dat het een kalmerende werking heeft. Een diffuser kan ook voor een betere nachtrust zorgen, door bepaalde oliën toe te voegen val je sneller in slaap. Een ander voordeel is dat je al voor weinig geld een diffuser kan aanschaffen. Een goede diffuser is een geurwolkje, deze zien er stijlvol uit voor in huis. Daarnaast verkopen ze ook verschillende oliën op hun website.