De vijf voordelen van geurwolkje

24 May 2021

Geurtjes zijn belangrijk in het leven, wanneer iets lekker ruikt kan het je dag mooier maken. Een voorbeeld zijn de douchegels die we gebruiken onder de douche, ze zijn verkrijgbaar in alle soorten geuren. Geur doet namelijk iets met ons, het maakt ons een stukje aantrekkelijker. Bij geurwolkje hebben ze verschillende soorten etherische oliën, die allemaal 100% natuurlijk zijn. Naast dat etherische oliën lekker ruiken, heeft het ook nog veel andere voordelen. Hieronder kun je lezen wat de vijf voordelen van een geurwolkje zijn

Helpt bij je gezondheid

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat etherische oliën een kalmerende werking hebben, ze verlagen namelijk je hartslag en dus ook je bloeddruk. Voor een snelle verspreiding in huis kan je hiervoor een Stijlvolle Aroma Diffuser gebruiken. Op deze manier kan je optimaal genieten van de geur in huis.

Goed voor de huid

Heb je last van huidproblemen, dan zou etherische olie kunnen helpen bij het verbeteren van de huid. Je kunt namelijk etherische olie mengen met een basis olie. Er zijn een aantal oliën die de huid extra voeden. Kokosolie en amandelolie zijn geschikt voor een droge huid. Wanneer je last hebt van een vette huid, zou ik je willen aanraden om gebruik te maken van Jojoba olie. Voor de vette en ouder wordende huid is arganolie zeer geschikt. 

Verbetert de luchtvochtigheid

Wanneer de luchtvochtigheid in huis laag is, kan je lichamelijke klachten krijgen. Vaak krijgen mensen een droge huid, als de luchtvochtigheid in huis laag is. Daarnaast is het ook zo dat je last kan krijgen van hoofdpijn of van je keel. Dit merk je vaak wanneer je wakker wordt in de ochtend, je voelt je dan een beetje grieperig. 

Ondersteuning van je weerstand

Heb je vaak last van een energieloos gevoel en ben je vaak snel grieperig? Dan zou een geurwolkje kunnen helpen bij het verbeteren van je weerstand. Door een aantal druppels tea tree, eucalyptus of citroen te gebruiken, zorg jij ervoor dat je weer energie hebt. Deze oliën ondersteunen namelijk de weerstand en hebben een luchtzuiverende werking.  

Weg met muggen

Het vervelendste aan de zomer zijn muggen, de ene persoon is er meer vatbaar voor dan de ander. Het is vervelend wanneer je een allergie hebt voor de muggen beten. Maar gelukkig bestaat er Etherische olie tegen muggen. Door deze olie te gebruiken, kan jij weer genieten van een goede nachtrust.