Waarom het belangrijk is om de bitcoin koers in de gaten te houden

29 Jan 2022

Bitcoin is zonder twijfel dé meest populaire cryptocurrency van de afgelopen jaren. Je kunt geen krant meer openslaan, of je leest een artikel over het stijgen en dalen van de bitcoin koers. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen overwegen om bitcoins te kopen. Sommige mensen willen investeren in de populaire bitcoin, terwijl anderen juist bitcoin kopen om er online mee te kunnen betalen. De reden maakt eigenlijk niet uit, want voor iedereen is het belangrijk om de bitcoin koers in de gaten te houden. In dit artikel lees je precies waarom de bitcoin koers zo belangrijk is.

Wat is bitcoin

Bitcoins zijn de meest populaire cryptocurrency op de markt van vandaag. Cryptocurrencies zijn digitale munteenheden die wereldwijd kunnen worden gebruikt. Bij online betalingen kunnen cryptocurrencies bijvoorbeeld worden gezien als een goed alternatief voor de bankoverschrijving of het gebruik van een credit card. Met een cryptocurrency kun je online betalen, en maak je geen gebruik van een banksysteem. In plaats daarvan word bitcoin gereguleerd door een wereldwijde online blockchain. Deze blockchain maakt gebruik van ingewikkelde computercodes, waardoor bitcoin wordt gezien als een uiterst veilige manier om online te betalen.

Bitcoin kopen als investering

Bitcoins zijn niet alleen een goede manier om online te betalen, maar worden ook gezien als een goede investering in de toekomst. Dit is onder andere te danken aan de populariteit en de schaarste van de bitcoin. Wereldwijd zijn er namelijk slechts 21 miljoen bitcoins verkrijgbaar. Momenteel zijn er al zo'n 18.5 miljoen bitcoins verkocht, en dit betekent dat het plafond nadert. Wanneer alle 21 miljoen bitcoins zijn verkocht, ontstaat er een schaarste. Dit tekort zal er waarschijnlijk voor zorgen dat de bitcoins koers weer enorm zal stijgen. Deze redenering zorgt ervoor dat veel mensen bitcoin kopen om ze later weer door te verkopen. Voor het doorverkopen is het natuurlijk zeer belangrijk om de bitcoin koers in de gaten te houden. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je verkoopt op het juiste moment.

Bitcoin kopen als betaalmiddel

Wil je bitcoin kopen om online te betalen? Ook dan kan het slim zijn om rekening te houden met de bitcoin koers. Net als bij de euro heeft ook de bitcoin namelijk een bepaalde waarde. Deze waarde is afhankelijk van de koers, en kan daarom nogal schommelen. Voordat je een online aankoop doet is het daarom slim om eerst de huidige waarde van de bitcoin te controleren. Deze waarde kan hoger of lager liggen dan de waarde van de euro. Bitcoins worden schaars in de toekomst, en daarom is het spenderen van je bitcoin een ingewikkelde uitgave. Het regelmatig controleren van de bitcoin koers kan je veel geld besparen.