Waarom je beter geen goedkope stukadoor in kan huren

20 Sep 2021

Je huis laten stucen is niet goedkoop, en kan aardig in kosten oplopen. Veel mensen proberen daarom dan te kiezen voor een goedkope stukadoor, maar vaak pakt dat niet goed uit. Je zult een groot verschil zien in kwaliteit en over een aantal jaar zal je de muren en plafonds weer opnieuw moeten aanpakken. Er bestaat dan ook niet voor niks de uitspraak goedkoop is duurkoop. Soms is het kiezen van de goedkoopste optie niet de beste en kan je daar later spijt van krijgen. Het is daarom verstandig om te kiezen voor stukadoor Haarlem, dan ben je verzekerd van goede kwaliteit. Hieronder kan je lezen waarom je kan overwegen om wel of niet voor een goedkope stukadoor te kiezen. 

Goedkope voorbehandeling

De basis van goed stucwerk begint met een goede voorbehandeling van de muren en plafonds. Als voorbehandeling kan je voorstrijkmiddel gebruiken om de muren glad te maken. De muren kunnen veel gaten bevatten die dan eerst moeten worden opgevuld, anders zie je dat bij het stucen. Je kunt ook over gipsplaten stucen of over een stenen muur. Maar hierbij is het belangrijk dat je dan wel voorbehandelingsmiddel gebruikt. Bij gebruik van verkeerde voorbehandelingsmiddel kan het stucwerk na loop van tijd van de muur af vallen en dan ontstaat er een groot probleem. Het is daarom belangrijk dat je een professional inhuurt voor het stucen van je muren en plafonds. Soms is het lastig om erachter te komen of je met een professional werkt. Lees je daarom eerst goed in en overleg van te voren wat hij gaat doen. Als je twijfelt over z’n professionaliteit dan is het beter om het niet doen. 

Slechte afwerking

Bij stucwerk wordt er vaak op basis van een meter prijs afgesproken met de klant hoeveel het gaat kosten. Als je alle muren in je huis gedaan wilt hebben, dan moet er veel gestuct worden. Een stukadoor kan dan denken hoe sneller het erop zit, des te eerder je wordt betaald. Maar zo werkt het natuurlijk niet! De meeste stukadoors staan bekend voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. 

Scheuren en gaten

Een echte goede stukadoor heeft veel ervaring in muren en plafonds stucen. Bij een stukadoor met weinig ervaring zal je snel zien dat na het stucen scheuren gaten in de wanden of plafonds komen. Vaak komt dit door te snel werken en slechte afwerking. Bij stucen is het ook belangrijk dat er volgens een bepaalde werkwijze wordt gewerkt, anders is het eigenlijk onmogelijk om wanden helemaal recht en egaal te krijgen. Je zult dan al snel ongelijkheden zien op de muren. Daarom is het belangrijk dat je een professionele stukadoor inhuurt om jouw muren en plafonds te stucen. Anders kan je over een aantal jaar weer opnieuw alles laten stucen.