Minimalisme is een recente trend die aan populariteit wint in elk aspect van moderne media. Minimalisme door zijn simpele definitie betekent leven met minder. Van mode tot decor en van kunst tot architectuur, minimalisme is niet meer weg te denken omdat het een ietwat futuristische kijk biedt op hoe we ons leven kunnen leiden. Zelfs Apple, de populairste smartphone van het land, is populair vanwege zijn eenvoud. In dit artikel ga ik je 5 redenen geven om in de minimalistische trein te stappen.

 • 1. Controleer je leven

   

  Ik weet zeker dat iedereen minstens één keer in zijn leven minstens één aflevering van Hoarders heeft gezien. Dus onze eerste reacties bij het zien van hun huizen zijn: "hoe kunnen ze zo leven?" of “hoe hebben ze het zo erg gekregen?”. Minimalisme helpt je te beseffen wat belangrijk is voor je welzijn en voor je interesses. Wij mensen zijn erg materialistische wezens, dus we houden ervan om dingen vast te houden die voor ons van waarde zijn en die nooit meer los te laten. Dat is de reden waarom extreme hoarders op tv het zo erg vinden, omdat ze alles wat ze zien waarderen en niet willen loslaten. Door te transformeren naar een minimalistische levensstijl, krijg je een gevoel van controle over je leven en krijg je meer waarde aan jezelf dan aan wat je bezit. Als je huis bijvoorbeeld zou afbranden, zou je je meer zorgen maken over de dingen die je erin had, terwijl de ervaring van een minimalist beter zou zijn omdat hun waarde minder materialistisch was.

 • 2. Beheers je geest

   

  Hoe we dagelijks leven is een weerspiegeling van hoe we denken en werkelijk zijn als mensen. Als je altijd een planner bij je hebt, vind je het over het algemeen leuk om je dag te organiseren en als je meerdere alarmen op je telefoon hebt, wil je meestal elke minuut slapen. We zijn allemaal verschillend, maar we hebben allemaal dezelfde benadering van ons leven: we laten zien wie we zijn door middel van onze materialen en objecten. Deze omvatten posters, foto's, boeken, elektronica, planten, kleding en andere items. Nu schaamt het minimalisme degenen die bezwaar hebben gemaakt niet, maar schaamt het degenen die zoveel objecten hebben dat er weinig tot geen waarde te vinden is. Het voor u houden van uw meest essentiële en belangrijke objecten is een geweldige manier om uw zelfuitdrukking van uw objecten terug naar uw persoon over te brengen.

 • 3. Bespaart geld

   

  Geld beheert de wereld, maar het loopt niet minimalisme. De levensstijl van leven met minder betekent minder uitgeven en uw spaargeld vergroten door op schulden, inkomsten en uitgaven te letten. Met minder materiaal om u zorgen over te maken, heeft u ook minder financiële druk, wat een zorgelozere levensstijl betekent.

 • 4. Het digitale tijdperk

   

  Het digitale tijdperk is een tijdperk dat het leven in elk aspect inclusief onderwijs, diensten, vervoer en hoe we betrokken zijn bij ons persoonlijke leven. Het langzaam maar zeker overbrengen van muziek, boeken, contacten, notities, kalenders, rekenmachines naar de digitale ruimte en uit de fysieke ruimte betekende de opkomst van het mobiliseren van ons leven en het meenemen van onze spullen. Deze korte beschrijving kan parallel lopen met de levensstijl van een nomade die simplistisch van aard is en doelgericht in uitvoering. Over het algemeen creëerde het digitale tijdperk het tijdperk van de digitale nomaden, waardoor het gemakkelijker werd om ons leven met ons mee te dragen. Hoewel dit gunstig lijkt voor het minimalisme, verplaatst het ook de behoefte aan fysieke materialen naar de behoefte aan digitale materialen, een probleem dat in sommige gevallen mogelijk moet worden aangepakt.

 • 5. Economisch en milieuvriendelijk

  Een doelgerichtere levensstijl leiden, vermindert de behoefte om items te kopen voor vervulling die het milieu kunnen helpen. Wanneer mensen voor het eerst aan minimalisme denken, denken ze alleen aan een heldere ruimte met weinig tot geen objecten. Maar om deze levensstijl aan te gaan, moet u kritischer nadenken over wat u werkelijk doet en indirect ondersteunen. Door minder objecten te kopen, worden er minder producten gemaakt en neemt de schade aan het milieu als geheel af. Met deze levensstijl en dus een mentaliteit help je je geest, lichaam, leven en de omgeving waarin we leven tegelijkertijd.

Dat waren maar een paar redenen om over te stappen op deze gunstige levensstijl. Ik weet zeker dat er meer zijn, maar deze waren bedoeld om u op weg te helpen na te denken over het maken van de overstap. Zorg ervoor dat u meer onderzoek doet en ontdek of deze levensstijl geschikt voor u is!