Zonnebrillen voor mannen

09 May 2022

Niet alleen vrouwen dragen graag een zonnebril, maar ook mannen vinden een zonnebril een geliefd item om hun looks mee te showen. Net zo als bij vrouwen is het bij mannen ook de kunst om een zonnebril uit te zoeken die past bij zijn gezicht. Welke zonnebril past nu het best bij een mannen gezicht? We zetten hier alles op een rij, mannen doe er je voordeel mee.

Een ovale gezicht

Laten we beginnen met de meest ideale vorm, namelijk ovaal. Heb jij een ovaal gezicht? Da n heb je geluk, bij deze gezichtsvorm zijn je kaak en voorhoofd ongeveer even breed, maar wel iets smaller dan je jukbeenderen.  Door deze vorm staat bijna iedere bril goed op jouw voorhoofd. Het enige waar je op moet letten is dat je een zonnebril uitkiest die niet al te groot of te klein vergeleken bij je hoofd.

Een rechthoekig en smal gezicht

Wanneer je beschikt over een rechthoekig of smal gezicht houdt dat in dat je gezicht langer is dan het breed is. Ook heb je een bredere kaaklijn en voorhoofd. Hierdoor staan niet alleen zonnebrillen bij jou. Gelukkig staat de Ray-Ban zonnebril perfect. Dit komt omdat deze bril een rechte bovenkant heeft met afgeronde glazen. Daarnaast is het montuur iets dan je gezicht waardoor het minder opvalt dat je gezicht rechthoekig is.

Welke bril past bij een rond gezicht?

Een rond gezicht houdt in dat de  lengte niet veel van de breedte, er is geen sprake van hoekige kaken. Het beste model zonnebril wat je nu kun aanschaffen is een rechthoekig model. Als je het echt goed wilt doen neem je een zonnebril met glazen die breder zijn dan ze hoog zijn en aan de buitenkant iets omhoog lopen. Hierdoor krijg je een gezicht een spannendere uitdrukking

Vierkant of driehoek

Er zijn mannen die zowel een brede kaak als breed voorhoofd hebben. Over algemeen geldt dat de beste zonnebril een tegenovergestelde vorm heeft dan het gezicht. In dit geval is een ronde of ovale bril dus de juiste optie. Kies een zonnebril voor mannen met ronde glazen, zoals de Tom Ford zonnebril die de wenkbrauwlijn sterk benadrukken. Mannen met een driehoekig gezicht hebben vaak een bredere kaak en smal voorhoofd. Ook voor hen is het slim om een wayfarer model te kopen, omdat de nadruk van de bril aan de boven kant ligt. . Met deze richtlijnen hoef je dus nooit jezelf meer af te vragen welke zonnebril het beste bij je gezicht past. Kies een leuk model uit en laat de zon maar gaan schijnen.