Hoeveel BH’s heb je nodig?

28 Sep 2021

Een mooie BH kan ervoor zorgen dat je jezelf nog mooier voelt! Een stralende jij begint namelijk bij een stralende outfit! Laat een passende BH nou de basis zijn van jouw outfit. Veel vrouwen hebben bepaalde soorten BH’s die zij bijna altijd dragen, want waarom zou je iets waar je tevreden mee bent veranderen? In samenwerking met Annadiva hebben wij een artikel geschreven over hoeveel BH’s je werkelijk nodig hebt.

Was je BH met regelmaat

Het is wel heel erg belangrijk dat je afwisselt van BH. Elke dag dezelfde BH dragen is niet alleen niet zo hygiënisch, maar het elastiek in je BH heeft ook tijd nodig om te herstellen. Het beste is om elke dag een andere BH aan te trekken. Een nee, don’t worry, je hoeft echt niet onnodig wasjes te draaien. Die BH hoeft niet elke dag in de was, je kunt hem gemakkelijk twee dagen aan. Wel is het verstandig elke dag af te wisselen in een BH, hierdoor kan jouw BH luchten en kan de elastiek in jouw BH herstellen. Door jouw BH de tijd te geven om te herstellen zal deze minder snel uitlubberen, hierdoor heb je dus alleen maar langer plezier van jouw favoriete BH!

Hoeveel BH’s heb je nodig?

Verschillende experts hebben onderzoek gedaan naar hoeveel BH’s een vrouw eigenlijk nodig heeft. Het liefst koop je natuurlijk heel die lingeriewinkel leeg, want zeg nou zelf; er zijn zo onwijs veel leuke BH’s te koop. Toch is het beter om te investeren in een paar goede BH’s dan om maar heel die lingeriewinkel leeg te shoppen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een vrouw gemiddeld vier verschillende BH’s nodig heeft. Yes, niet schrikken; het zijn er echt maar vier! Waarschijnlijk heb jij, net als wij, veel meer dan vier BH’s.

Gemiddeld heeft een vrouw meer dan tien BH’s, alleen van deze tien zijn er vaak twee of drie favoriet. Deze worden veruit het meeste gedragen. Dat is toch eigenlijk zonde? Wij adviseren dus te investeren in vier BH’s die jij onwijs lekker vindt zitten en ook nog eens prachtig vindt. Het oog wil namelijk ook wat toch ;)? Deze vier BH’s die een vrouw nodig heeft zijn trouwens inclusief Sport BH. Mocht je nou heel veel sporten, dan is het wellicht geen overbodige luxe om een of twee sport BH’s bij te kopen.

Controleer regelmatig of jouw BH’s nog goed aansluiten op jouw lichaam

Wanneer je merkt dat jouw BH niet meer goed aansluit op jouw lichaam kun je jezelf het beste opmeten of naar een lingeriewinkel gaan om je op te laten meten. Je lichaam verandert voortdurend. Je komt aan en valt af. Dit heeft ook effect op jouw cup- en omvangsmaat. Dus check regelmatig of die BH nog wel lekker zit! Controleer je BH ook regelmatig op eventuele beschadigingen! Een BH die niet meer lekker zit of beschadigd is, geeft niet meer de ondersteuning en comfort die het zou moeten bieden.

Kortom: Het is dus veel slimmer om te investeren in een paar goede BH’s die echt lekker zitten, dan maar tientallen BH’s van lage kwaliteit aan te schaffen.