Preventieve health check laten uitvoeren

17 Nov 2021

Het is gebruikelijk in Nederland om naar een dokter toe te gaan als je lichamelijke ongemakken ervaart. De zorg is gericht op het genezen van mensen. Maar je hoeft tegenwoordig niet meer te wachten totdat je deze ongemakken ervaart. Je kunt namelijk gewoon een preventieve health check laten uitvoeren. Zo kunnen risicofactoren en eventuele aandoeningen vroegtijdig worden opgespoord. Dus wil jij ook inzicht in je gezondheid hebben? Laat dan een preventieve health check uitvoeren!

Voorkomen is beter dan genezen

De zorg is in Nederland gericht op genezing. Uiteraard is het plezierig om te weten dat je bij ziekten kunt vertrouwen op medici. Maar nog liever krijg je überhaupt niet met medische ongemakken te maken. Uiteraard kunnen niet alle lichamelijke aandoeningen worden voorkomen. Maar een vroegtijdige opsporing kan in veel gevallen wel bijdragen aan het gunstige verloop ervan. Wacht dus niet af totdat je ongemakken gaat ervaren. Maar laat preventief medisch onderzoek verrichten. Zo vergaar je eenvoudig en snel inzicht in jouw gezondheid. En je gezondheid is het meest kostbare bezit dat je hebt. Dus zuinigheid en voorzichtigheid is belangrijk. Laat daarom af en toe preventief je gezondheid checken. Want: voorkomen is beter dan genezen. 

MRI scan van het hoofd

De mogelijkheid tot het laten uitvoeren van preventieve medische onderzoeken is mooi. Maar wat houdt het precies in? Welke onderzoeken kun je preventief laten uitvoeren? Je kunt eigenlijk beter vragen welke onderzoeken niet? Er kunnen tal van verschillende medische onderzoeken preventief worden uitgevoerd. Een van deze onderzoeken betreft de MRI hersenen. Zoals de terminologie al doet vermoeden, wordt er bij deze MRI een scan gemaakt van het hoofd. De hersenen en de schedel kunnen bij dit onderzoek mooi in beeld worden gebracht. Maar ook de holtes en sinussen kunnen grof in beeld worden gebracht. Evenals de spieren, pezen en bind- en vetweefsel in dit gebied. Er kan met dit onderzoek dus een relatief goed beeld gecreëerd worden van jouw gehele hoofd.  

Andere mogelijke onderzoeken

Een MRI scan van het hoofd is slechts een voorbeeld van een mogelijk preventief onderzoek. Zo kan er bijvoorbeeld ook een MRI scan gemaakt worden van de rug. Maar ook MRI scans van de buik, knieën en heupen is mogelijk. En naast deze radiologische onderzoeksmethode zijn er nog diverse medische onderzoeken voor handen. Zo kun je bijvoorbeeld ook de gezondheid van jouw hart in kaart laten brengen. Dit kun je doen middels een uitgebreid cardiologisch onderzoek. Daarnaast kunnen ook een laboratoriumonderzoek en een dermatologisch onderzoek deel uitmaken van de preventieve health check. Er zijn dus diverse medische onderzoeksmethoden mogelijk waarmee je inzicht in jouw gezondheid kunt verkrijgen.