Smakelijk dessert bereiden: waar kun je aan denken?

30 Aug 2021

Als je een dinertje gaat organiseren, heb je veel om voor te bereiden. Besteed ook zeker de nodige aandacht aan het toetje! Voor veel mensen vormt dit zelfs het favoriete onderdeel van een etentje. Reden dus om iets lekkers voor te schotelen. We zetten onze favoriete desserts om zelf te maken op een rijtje – hier kun je zeker inspiratie uit halen!

Koffie en chocolade

Het maken van een lekker dessert hoeft niet per se enorm ingewikkeld te zijn. Ben je op zoek naar een eenvoudig dessert, omdat je je tijd liever gebruikt voor bijvoorbeeld het hoofdgerecht? Helemaal begrijpelijk! Je zit altijd goed met smaakvolle koffie en chocolade. Als je maar voor een luxueuze samenstelling kiest: dat valt hoe dan ook in de smaak. Denk aan bonbons of een bijzondere chocoladereep die je in stukjes hakt. Daarbij serveer je kwalitatieve koffie: lekker om te drinken ter afsluiting van een diner. Haal bijvoorbeeld Italiaanse Lavazza koffie in huis, voor een smaakvolle sensatie. De koffie gaat tevens goed samen met chocolade.

Kaasplank

Zin in een hartig toetje? Dan is een kaasplank natuurlijk een prachtige uitkomst! Ook hier heb je weer als voordeel dat je er relatief weinig tijd aan kwijt bent qua voorbereiding. Zorg wel dat je de kazen tijdig uit de koelkast haalt, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. En vul de kaasplank aan met bijvoorbeeld noten, olijven, worst, zilveruitjes en augurk. Zo maak je het plaatje compleet.

Tiramisu

Het populairste zoete dessert is misschien wel tiramisu! Met name huisgemaakte tiramisu verovert de harten. Je kunt jouw eigen draai geven aan een recept, wat het ook nog eens tot een veelzijdig toetje maakt. Al is het natuurlijk tevens een aanrader om een klassiek recept te volgen, zodat je er zeker van kunt zijn dat het met de smaak helemaal goed zit. Probeer gedurende de tijd verschillende opties uit, om tot jouw signature tiramisu te komen.

 

Brownie

Jong en oud zijn er dol op: brownies. Dit is dan ook gegarandeerd een succes aan tafel, mocht je daarvoor willen gaan. Het maken van brownies hoeft niet zoveel tijd te kosten, zodat je je op de andere onderdelen van het etentje kunt richten. Bereid een basisrecept, of ga juist voor een unieke touch. Zo kun je fruit zoals frambozen of stukjes noot toevoegen aan het toetje. Het is maar net waar je zin in hebt!

IJscoupe

Als laatst denken we aan een ijscoupe. Ook hierbij geldt weer dat vrijwel iedereen het lust – handig als je voor een gevarieerd gezelschap een toetje moet maken. Ga voor een mix met meerdere ijssoorten. Stop er slagroom bij, evenals optioneel chocoladesaus, nootjes, fruit en een koekje. Smullen maar!