Nu het nieuwe semester begint, kan het moeilijk zijn om terug te gaan naar een routine. Dit omvat het aanpassen van slaapgewoonten. Als je op mij lijkt, kan het een uitdaging zijn om terug te gaan naar een vroege bedtijdroutine, vooral als sommige lessen online zijn. Hier zijn vijf tips om u te helpen stoppen met het indrukken van de snooze-knop op uw wekker.

Stel een tijd in

Het instellen van een tijd om te gaan slapen en wakker te worden is erg belangrijk voor een uitgebalanceerd schema. Een ding om in gedachten te houden is dat u de tijd waarop u eerder naar bed ging niet drastisch hoeft te veranderen. Probeer een uur eerder naar bed te gaan dan vroeger, en experimenteer met welke tijd voor jou het beste werkt. Dit kan ook worden vertaald naar het instellen van uw wektijd.

Minimaliseer afleidingen

Een van de uitdagingen die ik tegenkom rond bedtijd, is het te druk of afgeleid te zijn om naar bed te gaan. Een goede manier om deze afleiding (vooral technologie) te minimaliseren, is door ze minstens dertig minuten voor het slapengaan uit uw gezichtsveld te halen. Zet je elektronische apparaat om 's nachts op te laden, of je schoolwerk in een andere kamer. Als u zich zorgen maakt dat u te veel te doen heeft, beschouw het dan als een taak waar u mee wakker moet worden. Als je eenmaal in bed ligt, probeer dan niet naar de klok te kijken, want dat kan je afleiden.

Kalmeren

Ik weet dat de gebeurtenissen van de dag zwaar op de geest kunnen drukken, en het kan moeilijk zijn om te kalmeren. Maar het is belangrijk om te proberen en niets mee naar bed te nemen. De belangrijkste tip is om adem te halen en ademhalingsoefeningen te doen. Tot rust komen met een goed boek of een kalmerende activiteit is altijd een goede manier om de dag af te sluiten.

Vermijd lange dutjes gedurende de dag

Wat u de hele dag doet, kan uw bedtijdroutine op veel manieren beïnvloeden. Een kort dutje doen van minder dan een uur kan je helpen de rest van je dag door te komen, maar een te lang dutje kan je slaapschema beïnvloeden. Het hangt natuurlijk allemaal af van uw slaapgewoonten. Deze website is een handige tool die tips en voordelen van dutjes schetst om uw kennis van uw slaapschema te verbeteren.

Eet niet vlak voor het slapengaan

Soms gebeuren de munchies op de meest ongelegen momenten , wat kan leiden tot latere nachten en verstoring van een goede nachtrust. Een goede manier om je trek in de late nacht te stillen, is door dertig minuten tot een uur voor het slapengaan een kleine snack te eten. Dit kan een ander onderdeel zijn van uw nachtelijke routine. Hier is een lijst met voedingsmiddelen die je voor het slapengaan mag eten.

Iedereen heeft andere slaapgewoonten die voor hem of haar werken en hun persoonlijke schema, dus het is super belangrijk om te ontdekken wat voor jou werkt. . Ik hoop dat deze tips hebben geholpen en dat je heldere ogen en een borstelige staart hebt voor je lessen.