Autoverzekering voor vrouwen

17 May 2021

Ze zeggen wel vaker dat vrouwen een gevaar zijn op de weg of dat ze helemaal niet kunnen autorijden. Maar misschien lees je nu dit artikel en denk je misschien ben ik niet een hele goede autobestuurder. Maar toch is uit onderzoek gebleken dat vrouwen minder veel schade rijden dan mannen. Eigenlijk kun je niet zeggen dat vrouwen of mannen ergens beter in zijn.
Het is namelijk niet erg om van jezelf te zeggen, dat je niet fantastisch auto kan rijden, want misschien kan je wel heel goed grasmaaien. Iedereen heeft zo zijn kwaliteiten, en je kunt nou niet eenmaal overal goed in zijn. Maar wanneer je van jezelf weet dat je soms nog wel een paaltje raakt, is het slim om wel een goede autoverzekering af te sluiten. Op zoek naar de beste en goedkoopste autoverzekering voor vrouwen? Hier vind je handige tips voor de beste autoverzekering voor vrouwen. 

Autoverzekering voor vrouwen

Er zijn een aantal vooroordelen over vrouwen die rijden, maar eigenlijk rijden vrouwen minder vaak schade dan mannen. Je zou daardoor kunnen denken dat vrouwen dan ook een lagere premie krijgen, maar dat is in praktijk niet zo. Zo zijn er ook geen speciale autoverzekeringen voor vrouwen, maar tot een tijdje geleden werden er vrouwen verzekeringen aangeboden door onna-onna. Maar helaas bestaat Onna-onna niet meer. Het is lastig om een autoverzekering af te sluiten, want er bestaan zo ongeveer 50 autoverzekeraars. Maar gelukkig zijn er genoeg websites waar je verschillende autoverzekeringen met elkaar kunt vergelijken, zo kan je altijd de beste keuze maken.

Autoverzekering speciaal voor vrouwen

Auto verzekering speciaal voor vrouwen Vroeger had je Onna ONna die zich richtte op vrouwen, dat is nu niet meer zo. Dus nu moet je als vrouw op zoek naar een nieuwe autoverzekering, maar er zijn zoveel autoverzekeraars. Het is wel verstandig om goed te kijken naar de verschillende autoverzekeringen, want er valt namelijk een hoop te besparen op het gebied van autoverzekeringen. Het is daarom altijd verstandig om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Jammer genoeg zijn er geen speciale autoverzekeringen meer voor vrouwen, dus opzoek naar een gewone autoverzekering. Er zijn vier stappen die je kunt gebruiken om op zoek te gaan naar een nieuwe verzekering. Welke auto wil je verzekeren, wie gaat die auto verzekeren, welke dekking zou je willen en vergelijk verschillende autoverzekeringen met elkaar. 

Dekking autoverzekering voor vrouw

Natuurlijk wil je graag een autoverzekeringen vinden die bij jouw wensen past. Er zijn verschillende factoren die worden meegenomen in de berekening van de premie van een autoverzekering. Dit verschilt per persoon, een premie kan dus voor iedereen anders zijn. Maar er zijn een aantal factoren die niet meespelen zoals geslacht. Deze factoren spelen een rol mee in het bereken van een premie: postcode, leeftijd, schadevrije jaren, type auto, waarde van de auto, beveiliging van de auto en hoeveel kilometers je rijdt per jaar. Bij een vrouwen autoverzekering is een WA verzekering minimaal verplicht, maar je kunt ook gaan voor een all risk verzekering. Hoe lager de waarde van de auto is, hoe minder uitgebreide autoverzekering hoeft af te sluiten. Je kunt ook voor aanvullende autoverzekeringen gaan.  Zo heb je schade inzittendenverzekering, hierbij worden materiële schade als letselschade van jou en je medepassagiers na een ongeluk vergoed. Een rechtsbijstandverzekering helpt je schade te verhalen bij de tegenpartij die schade heeft gemaakt. Daarnaast is het ook handig om een pechhulp verzekering aan te sluiten, deze verzekering vergoedt reparatie ter plekke als je auto stil komt te staan. Op de website van de rijksoverheid vind je of je een WA verzekering moet afsluiten als je een auto of ander voertuig hebt.


 

Vrouwen autoverzekering vergelijken

Wat ik al eerder benoemde er zijn genoeg autoverzekeraars, namelijk wel een stuk of 50. Het kan daarom lastig zijn om de juiste autoverzekering te kiezen en die het beste bij jouw wensen past. Daarnaast wil je ook nooit teveel betalen, want op jaarbasis kan het veel geld schelen. De autoverzekeraars die boven in de lijst staan, zijn dan wel het goedkoopst maar zijn misschien niet de beste kwaliteit. Het is slim om daarnaast ook te kijken naar reputatie van de verzekering. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je uiteindelijk een verzekering afsluit waarbij je niet op een fijne manier wordt geholpen als er iets aan de hand is. Je verzekering vergelijken is een slimme manier om geld te besparen.