Ben jij bezig met de toekomst?

09 Apr 2021

Wat de toekomst brengt, dat kan niemand voorspellen. En gelukkig ook maar, het leven zit nu eenmaal vol met verrassingen, de ene wat leuker dan de andere. Wat je wel weet, is dat je leven steeds een beetje zal veranderen. Veel van die veranderingen komen onverwacht op je pad, maar een deel ervan zie je wel van afstand aankomen. Sta jij hier actief bij stil, en houd je er rekening mee bij het maken van beslissingen?

 

Niemand heeft een glazen bol

Een beetje in de toekomst kijken. Zou dat niet fijn zijn? Alhoewel het misschien aantrekkelijk klinkt, kiezen de meeste mensen er toch voor om het leven maar liever een beetje op hen af te laten komen. We laten ons verrassen, want zeg nu zelf, dat maakt het leven toch uiteindelijk het meest interessant?

Niemand weet dus precies wat hem of haar te wachten staat. Wat er vandaag zal gebeuren, en wat morgen, dat is een grote verrassing en niet te voorspellen. Laat staan dat je al weet hoe je leven er over tien, twintig of dertig jaar uit zal zien. Maar plannen maken, dat doen we natuurlijk bijna wel allemaal. We plannen vakanties in, voor dit jaar, maar soms ook al voor volgend jaar. We denken na over hoe lang we nog met onze auto zullen rijden voor we een nieuwe gaan kopen. Wanneer we met pensioen zullen gaan, en wat we dan zullen gaan ondernemen. Allemaal met een slag om de arm, want plannen kunnen altijd veranderen, maar een beetje nadenken over de toekomst, dat vinden we allemaal best prettig.

 

Pas je je leven aan op je toekomst?

Wanneer je nadenkt over je toekomst, zullen er vast en zeker zaken naar voren komen waar je vroeger of later rekening mee zal moeten gaan houden. Doe jij dat pas als het moment echt daar is, of speel je ook wel eens een beetje op de toekomst in, als het goed uitkomt?

Wanneer je bijvoorbeeld merkt dat het lopen iets lastiger gaat, wacht je dan met maatregelen treffen tot bijvoorbeeld de trap in huis écht niet meer te doen is? Of neem je liever voor die tijd al maatregelen? Het laatste is steeds vaker het geval. We zien steeds vaker mensen trapliften kopen die de trap best nog kunnen beklimmen, maar al wel merken dat het iets lastiger wordt. Zij lopen graag op de zaken vooruit, zodat ze voorbereid zijn op het moment waarop het echt niet meer te doen valt, en in de tussentijd al lekker van het comfort kunnen genieten. Een traplift van Handicare is vaak snel geïnstalleerd, en geschikt voor vrijwel iedere trap. Hoe de toekomst loopt, dat weten we nooit vooraf. Maar een klein beetje inspelen op wat komen gaat, kan het leven soms wel een stuk gemakkelijker maken.