De ideale vakantie activiteit: wandelen

14 Nov 2020

Ga jij altijd op een zon strand zee vakantie naar Spanje? Ga een keer voor een sportieve wandel vakantie naar Oostenrijk of Zwitserland. Nu hoor ik je denken, maar daar kom ik toch helemaal niet gebruind van terug. Juist wanneer je hoog op de berg aan het wandelen bent, ben je dichter bij de zon en dit betekend dat de kans groter is dat je bruin wordt. Een ander mooi voordeel aan een sportieve wandelvakantie is, dat je na het wandelen zoveel wijntjes kan drinken als je wilt. Want deze heb je dan al zeker verbrand toen je overdag aan het intensief aan het wandelen was. Tijdens het wandelen ben je sportief bezig en zie je veel van de natuur. In dit artikel geef ik jou tips wat de leukste wandelingen zijn en wat voor spullen je daarvoor nodig hebt. Ik weet zeker dat je na dit artikel, je eerste wandel vakantie gaat boeken! 

Culinaire wandelingen in Tirol

In Oostenrijk kun je oneindig wandelen, de routes zijn perfect aangelegd. Maar nu denk je misschien beetje saai alleen maar wandelen. In Oostenrijk hebben ze daar iets op verzonnen! Je kunt nu ook culinaire wandelingen maken in de bergen. Wanneer je aan het genieten bent van het mooie uitzicht, de frisse lucht en de lichaamsbeweging zorgt dat voor eetlust. Met dit idee hebben drie experts uit Tirol negen culinaire wandelingen ontworpen, met ieder z’n eigen thema. De wandeling voor de fijnproevers, krijg je vooral eten op hoog culinaire niveau. Bij almen met eigen productie, krijg je voornamelijk traditionele eten uit de Oostenrijkse keuken. Wandelingen voor families, is vooral gericht op restaurants waar ze voor het kind ook iets te eten hebben. Wandelen in de natuur hoeft niet saai te zijn, je kunt het zo leuk maken als je zelf wilt. Door bijvoorbeeld een culinaire uitstapje van te maken. 

UItrusting voor in de bergen

Nu je in het vorige stuk heb gelezen dat wandelen niet alleen maar saai hoeft te zijn, maar dat je er dus ook een culinaire uitstapje van kan maken. Wil ik je nu wat tips geven over wat je allemaal nodig hebt om in de bergen te wandelen. Ten eerste begin je bij goede wandelschoenen, en dan bedoel ik echt goede wandelschoenen niet van die goedkope van de Bristol. In de bergen kunnen er nog wel wat losse stenen liggen, het is daarom belangrijk om goede schoenen aan te schaffen als je hier naar toe wilt. Je voet verzwikken is al snel gebeurd. Je kunt goede bergschoenen aanschaffen bij een wandelschoenen outlet, vaak zijn ze hier voor een mooi prijsje te koop en voel jij je niet gelijk 200 euro lichter. Een andere winkel die ik je kan aanraden is Lowa outlet, hier kun je naast schoenen ook wandelstokken kopen. Dit kan ik je ook zeker aanraden als je gaat wandelen in de bergen.