Ken je dat gevoel als het kouder word dat je humeur mee veranderd? Verwarming hoog, warme chocomelk, tv avondjes.. Nee, ik ga jullie nu niet vervelen met een lang verhaal over mijn winterdip, ik ga jullie juist vertellen hoe je die zoveel mogelijk kunt vermijden! Nummer een regel: Geloof in jezelf!

Iedereen maakt het mee, momenten dat alles tegen zit. En helaas in Nederland heb je in de winter meestal niet die heerlijke zon die je weer vrolijk maakt. Maar gelukkig zijn er heel veel andere manieren om jezelf goed te blijven voelen! Want kom op, wie houd er nou niet vand de knusse winter?

Ik zal jullie vertellen, ik was vroeger altijd zo’n meisje die haar dag door de kleinste tegen slagen liet verpesten. Het weer, een bad-hair-day, de trein die te laat was. Er hoefde maar iets kleins te gebeuren, en je kon me opvegen. Gelukkig schrijf ik nu in de verleden tijd, want nu ben ik echt het tegenover gestelde. Ik word elke ochtend (ja, echt elke ochtend) wakker met het idee dat het weer een geweldige dag gaat worden. En dat word het dan ook! Mijn geheim? Al het negatieve omzetten in positieven!

Dat klinkt misschien een beetje zweverig, maar als jij er van uit gaat dat elke nieuwe dag weer een fantastische dag word heb je jou dag al voor de helft gered! Heb je niet helemaal het gevoel dat het jou dag is? Zet dan gewoon een nummer op dat je doet herinneren aan een moment waar je je geweldig voelde. Of een nummer waar je gewoon niks anders kunt doen dan lachen.

Iets wat bij mij ook altijd enorm helpt is sporten! En nee je hoeft dan echt niet gelijk halve marathons te gaan rennen. Maar als je gewoon een kwartiertje een klein rondje rent door de buurt met een heerlijk muziekje op, ben je gelijk actiever! De muziek maakt je vrolijk en je hebt gelijk zin om allemaal dingen te doen waar je eerst geen zin in had.

Iets waar ik ook altijd vrolijk van word is nadenken over de toekomst. Over je plannen, hoe het eruit gaat zien en wat je wilt bereiken. Als ik daar aan begin te denken beginnen mijn handen gewoon te jeuken om mezelf vooruit te trekken! Waarom stond ik ook alweer om 5 uur op vandaag om naar school te gaan? Voor de toekomst!

Uit elk negatief ding kun je altijd iets positiefs halen! Soms kost het misschien wat meer moeite dan andere keren, maar geloof me het is het waard! Je maakt je eigen dag er niet alleen beter door, maar ook de dag van anderen!

Dus gooi die mondhoeken omhoog en geniet van deze stralende dag! :)