Aangezien de meesten van ons nu meer tijd thuis doorbrengen, is het geen wonder dat onze leefruimtes onder druk staan. Ze multitasken moeilijk om een ​​praktische plek te bieden om te wonen en te werken, maar ook om een ​​ontspannen toevluchtsoord te bieden dat helpt om onze stemming te verbeteren.

Je thuis op je gemak voelen kan een enorme impact hebben op ons geestelijke gezondheid en gevoel van welzijn. Ik voel zeker dat de stress stijgt als ons huis bijvoorbeeld rommelig is. Als u uw huis als huiselijk, gastvrij en een weerspiegeling van uw persoonlijkheid beschouwt, zult u zich automatisch beter voelen wanneer u er tijd doorbrengt - en dat zullen bezoekers ook doen!

Gemakkelijke manieren om je huis te laten voelen als een thuis

Je huis als een thuis laten voelen, gebeurt niet van de ene op de andere dag, maar er zijn enkele eenvoudige dingen die je kunt doen die een groot verschil zullen maken. Hier zijn enkele ideeën voor eenvoudige manieren om persoonlijkheid in uw leefruimte te brengen en het meer als thuis te laten voelen, en minder als waar u toevallig woont.

Voeg familiefoto's toe

Een van de eenvoudigste en snelste manieren om uw huis als thuis te laten voelen, is door enkele familiefoto's te introduceren. Een familiefotografiesessie is een geweldige optie en geeft je een mooie selectie echt persoonlijke prints; deze zijn bijzonder geschikt voor kunst aan de muur op grote schaal.

Je kunt ook dingen doen zoals een galeriewand maken, je eigen foto's met prints combineren om een ​​unieke weergave te creëren. En op kleine schaal zijn ingelijste familiekiekjes geweldige accessoires voor planken en bijzettafels.

Kies een stijl die bij je persoonlijkheid past

Als je een kamer opnieuw inricht, kies een interieurstijl die aanvoelt alsof hij bij je past. Als je bijvoorbeeld helemaal bezig bent met opruimen en eenvoudig leven, dan zal een moderne, minimalistische stijl ervoor zorgen dat je je thuis voelt, terwijl een meer vintage, bohemien stijl waarschijnlijk op je zenuwen werkt!

Probeer dat niet te zijn beïnvloed door trends in interieurontwerp, en in plaats daarvan focussen op een stijl die goed bij je past - je huis zal op deze manier veel gemakkelijker weerspiegelen wie je bent.

Accessorise

Toevoegen accessoires voor een kamer is een geweldige manier om uw eigen persoonlijkheid in de ruimte te introduceren. Beschouw ze als de kleine finishing touch die ervoor zorgen dat uw huis bewoond voelt. Vazen, ingelijste citaten, koffietafelboeken over je hobby's, handgemaakte items zoals kussens en de familiefoto's die we al hebben besproken, zijn allemaal geweldige voorbeelden van accessoires die je kunt gebruiken om je verhaal te vertellen.

Toon uw schatten

Net als bij het gebruik van accessoires, is het tentoonstellen van dierbare persoonlijke bezittingen een gemakkelijke manier om uw huis als thuis te laten voelen. Denk aan favoriete boeken, souvenirs van gezinsvakanties, kinderkunstwerken en ornamenten die een speciale betekenis voor u hebben. Deze persoonlijke schatten zullen dienen als kleine herinneringen aan gelukkige tijden, waardoor u zich thuis voelt.

Kies de comfortfactor

Zachte meubels zijn geweldig om uw huis een gezellige, gastvrije sfeer - vooral tijdens de koudere maanden van het jaar. Ze zijn ook heel gemakkelijk en relatief goedkoop om te verwisselen, dus als je je kamer een snelle update wilt geven, is dit een goede plek om te beginnen.

Gebruik kussens, plaids en vloerkleden om de gezelligheid te versterken , door een accentkleur te kiezen die past bij het kleurenschema van de kamer. Om echt de comfortfactor te vergroten, ga je voor rijke stoffen zoals fluweel, nepbont en zachte wol. Overweeg een vergelijkbare benadering te gebruiken in slaapkamers om ook die kamers gezellig te maken.

Introduceer accentverlichting

Plafondverlichting kan hard en niet welkom zijn, dus werk eraan om accentverlichting te introduceren in creëer 's avonds een zachtere sfeer. Wandlampen, tafellampen en kaarsen zorgen allemaal voor een huiselijke sfeer. Je kunt ook verlichting gebruiken om de aandacht te vestigen op een bepaald kenmerk, zoals een plank met schatten of een favoriete foto - nog een geweldige manier om een ​​persoonlijke sfeer te creëren.

Voeg wat groen toe

Kamerplanten kunnen zo'n positieve invloed hebben op hoe we ons voelen, het stressniveau verminderen en ons humeur verbeteren. Ze zijn ook een briljant eenvoudige manier om uw huis kleur, textuur en een meer uitnodigende sfeer te geven. Ze kosten ook geen fortuin.

Houd bij het kiezen van je planten rekening met de omstandigheden in de kamer waarin je ze gaat zetten - koele schaduw of felle zon bijvoorbeeld - en kies een plant die van die voorwaarden zullen genieten. U vindt deze informatie op het onderhoudslabel van de plant. Denk ook aan de hoeveelheid ruimte die je hebt en welke plantmaat er goed in zal staan ​​- je kunt je zo gemakkelijk laten meeslepen!

Wat is je favoriete manier om je huis als thuis te laten voelen?