Het ultieme vakantiegevoel, een zwembad in jouw eigen tuin!

04 Nov 2020

Het ultieme vakantiegevoel creëer je gewoon gemakkelijk zelf. Namelijk: Met een zwembad in jouw eigen tuin!

Zwembad voor in de tuin

Je kent het wel: Je wilt even een plons nemen in een zwembad, maar voordat je het zwembad in kan duiken moet je eerst in de rij staan om bij een openbaar zwembad naar binnen te mogen om vervolgens om te kleden in een ongemakkelijk kleedhokje. Als je dan eindelijk in het zwembad ligt is het vaak nog veel te druk. Misschien is het dan niet gek om de overweging te maken om bijvoorbeeld een opzetzwembad aan te schaffen voor thuis. Zo bespaar je ook nog eens een hoop entreegeld!

Een ander voordeel van een opzetzwembad is dat deze gemakkelijk op te zetten is en ook weer gemakkelijk op te bergen is.

 

Een zwembad die past in jouw tuin

Tegenwoordig is er voor iedere tuin een beschikbaar zwembad te koop. Zelfs voor een kleinere tuin zijn er perfecte modellen te koop. Rechthoekige zwembaden zijn vaak het meest geschikt, deze passen namelijk in bijna iedere tuin. Een rechthoekig zwembad heeft overigens de perfecte vorm voor wanneer je bijvoorbeeld op een luchtbed in je zwembad wil liggen. Zie je jezelf al liggen? Een drankje in je hand terwijl je dobbert op een luchtbed. Heerlijk toch?

 

Dit is waarom jij een zwembad thuis wilt!

Gezellig met je vrienden en/of met het gezin een plons nemen in je eigen zwembad thuis, om daarna gezellig met z’n allen de barbecue aan te steken en te genieten van de gezelligheid en elkaar. Niet vastzitten aan tijden, want het is jouw eigen zwembad bij jou in de tuin. Dat maakt de keuze om een zwembad voor thuis aan te schaffen en de warme maanden toch een stuk gemakkelijk. 

Wanneer je kinderen hebt is een zwembad ook geen overbodige luxe.  Je behoudt veel gemakkelijker het toezicht, dan wanneer je in een openbaar zwembad bent. Zo kunnen de kinderen zorgeloos samen met vriendjes en vriendinnetjes in het zwembad spetteren. En ook als gezin beleef je veel waterpret.

Ook wanneer je zelf opzoek bent naar verkoeling, is een zwembad voor in de tuin een goede optie om heerlijk af te koelen. Uiteraard kun je afkoelen in de schaduw onder een parasol, maar een plons nemen in je eigen zwembad is toch een stuk verkoelender! 

 

Accessoires voor bij jouw zwembad

Een ander groot voordeel is dat je met de juiste accessoires een zwembad soms maandenlang kan laten staan. Denk bijvoorbeeld aan een afdekzeil of een filterpomp. Zo hoef je het zwembad niet iedere keer opnieuw te verschonen of het opnieuw vullen met water. Bij sommige zwembaden ontvang je een geschikte pomp, waarmee jij het zwembad kunt reinigen. Krijg je de pomp er niet bij? Dan is deze ook los aan te schaffen. Met het toevoegen van een pomp aan je zwembad bespaar je een hoop tijd. De pomp doet namelijk het werk en verfrist het water. Zo blijft het water helder en kun jij nog langer genieten van je zwembad!