Alsof het maken van vrienden als volwassene niet moeilijk genoeg was, heeft 2020 besloten ons liefdevol een wereldwijde pandemische shitstorm te geven waarin het zien van zelfs onze naasten op zijn best, moeilijk en in het slechtste geval gevaarlijk is. Tegenwoordig hebben we geluk als we onze families zelfs op sociale afstand kunnen zien - dus wat betekent dat voor het proberen nieuwe relaties op te bouwen en te cultiveren?

Laten we beginnen met eerlijk te zijn: deze situatie is verre van ideaal. Velen van ons ervaren eenzaamheid als nooit tevoren, en waar we het hier over hebben - nieuwe vrienden maken tijdens een wereldwijde lockdown - is moeilijk. Maar sterke en ondersteunende relaties zijn ook cruciaal voor onze geestelijke gezondheid, en zelfs als het proces moeilijker is, denken we dat het maken van nieuwe vrienden iets is dat de moeite waard is om voor te vechten. Hier een paar ideeën om nieuwe vrienden te maken tijdens COVID.

1. OVERWEGEN OM AAN TE SLUITEN BIJ EEN ONLINE OF VIRTUELE GEMEENSCHAP
Het was ongelofelijk om te zien dat zoveel merken, beïnvloeders en community's draaien om ruimte te maken voor conversatie en online verbinding. Veel van deze community's hebben Slack-kanalen, zodat je kunt deelnemen aan subgesprekken en kunt zien of iemand je genoeg bevalt voor een DM. Lid worden van een virtuele gemeenschap is een geweldige eerste stap om nieuwe vrienden te maken, want als je je aangetrokken voelt tot dezelfde groep / missie, heb je al iets gemeen. Sommigen om te overwegen zijn Girls 'Night In's The Lounge (voor uitstekend lezen en zelfzorgrecensies), Black Girl In Om's The Circle (voor spiritueel en emotioneel welzijn) en OK Real's Mentor Circles (voor ondernemende nieuwe vrienden).

2. ONTHOUD: NIETS IS RAAR TIJDENS COVID
Ik bedoel, eigenlijk is alles raar tijdens COVID, maar neem de sociale normen uit 2019 en gooi ze uit het raam. Onlangs vroeg mijn beste vriend me of ik dacht dat het plakkerig was om een ​​"Ik krijg een baby!" aankondiging met haar registratiegegevens, omdat ze zich niet op haar gemak of veilig voelt bij een persoonlijke douche. Hoewel ik misschien pas zes maanden geleden heb gezoomd en gehuild, was mijn antwoord een volmondig nee. Iedereen wil haar met liefde overladen, en mensen zullen eerlijk gezegd waarschijnlijk opgelucht zijn dat ze geen moeilijke beslissing hoeven te nemen om een ​​persoonlijk evenement bij te wonen.

Dat wil alles zeggen, het is helemaal niet raar om een ​​collega een bericht te sturen om een ​​glas wijn te delen via Zoom. Weet je nog die vrouw die je ontmoette en waar je van hield tijdens een evenement twee maanden voordat je werd afgesloten? Vraag haar of ze zin heeft in een Zoom-cocktail of een sociaal gedistantieerde koffie! Nadat COVID bijna zes maanden onze wereld op zijn kop heeft gezet, is ze waarschijnlijk ook klaar voor een nieuwe vriend.

3. ALS U PERSOONLIJK ONTMOET, WEES DUIDELIJK OVER VERWACHTINGEN MET BETREKKING TOT VEILIGHEID
Zoals ik hierboven al zei, is geen (veilige) uitnodiging verboden tijdens COVID - we zijn allemaal op zoek naar verbinding. Niets zou de date van een vriend echter sneller zuur maken dan verschillende versies van COVID-regels en -voorschriften. Als u van plan bent om in het park af te spreken voor koffie of zelfs een diner in de buitenlucht, deel dan van tevoren uw comfortniveau. Dit lijkt misschien op een tekst die zegt: "Ik ben zo opgewonden om je vanavond te zien! Ter info, ik ga je niet knuffelen en zal mijn masker op houden als we hallo zeggen, maar weet dat ik zo blij ben je te zien! " Of: "Ik ben zo opgewonden over onze wandeling! Ik voel me op mijn gemak om onze maskers af te doen als we eenmaal op pad zijn, maar ik wilde van tevoren contact met je opnemen, want ik ben erg blij om het aan te houden als dat je comfortabeler zou maken! "

4. NETWERK VIA UW BESTAANDE VRIENDSCHAPPEN
Je vrienden kennen je al en kennen wat je waardeert in een vriendschap, dus ze kunnen dienen als uitstekende koppelaars voor nieuwe vrienden. Omdat solide vriendschappen zijn gebaseerd op kwetsbaarheid, wees dan niet bang om contact op te nemen met een vriend die je bewondert: "Hé, herinner je je vriend XYZ die ik op je etentje heb ontmoet? Ik vond haar echt leuk! Zou je bereid zijn om een ​​Zoom-hangout te plannen voor ons drieën? Het zou leuk zijn om opnieuw verbinding te maken en eerlijk gezegd ben ik op zoek naar nieuwe contacten! " Je vriend zal waarschijnlijk super gevleid zijn dat je je openstelde en een van hun andere vrienden leuk genoeg vond om om een ​​intro te vragen.

Dit jaar was moeilijk, maar vergeet niet dat we dit allemaal samen meemaken. Profiteer van die gemeenschappelijkheid - dit is misschien wel een uitstekende tijd om een ​​nieuwe vriend te maken, of het nu een COVID-penvriend is of een bestie voor altijd.