Hoe kies je de juiste badkamertegels uit?

31 May 2021

Ben je al een tijdje toe aan een nieuwe badkamer, en heb je eindelijk het bedrag bij elkaar gespaard? Dan begint het leukste gedeelte, namelijk je nieuwe badkamer samenstellen. Een badkamer samenstellen is niet niks, want welke douche is geschikt en ga je deze keer voor een bad of neemt dat te veel ruimte in beslag. Ook badkamermeubels zijn belangrijk voor je badkamer, want neem je twee wasbakken of laat je het bij een wasbak. Genoeg punten om over na te denken als je een nieuwe badkamer gaat uitkiezen. Maar er is een ding heel belangrijk in je badkamer en dat zijn de badkamertegels. Welke tegels passen er in jouw badkamer. Hieronder kan je een aantal tips lezen over het uitzoeken van badkamertegels

Kleur van je vloer

Er zijn een aantal regels die gelden voor een badkamer. Als je een grote badkamer hebt, is het verstandig om voor een donkere vloer te gaan. Bij een kleine badkamer zou ik juist voor een lichte vloer kiezen. Natuurlijk kun je deze tegels gewoon negeren en kiezen voor de kleur vloer die jij mooi vind. Donkere tinten absorberen licht waardoor de ruimte optisch een stuk kleiner kan laten lijken. Lichte tinten doen precies het tegenovergestelde, deze weerkaatsen het licht waardoor de ruimte een stuk groter lijkt. Behalve dat het optisch een ander beeld geeft, creëer je ook een consistent beeld. Het is daarom verstandig om de kleur van je vloer af te stemmen met de andere kleuren in je badkamer. 

Grote van je tegels

Naast het kiezen van de kleur van je tegels is het ook belangrijk hoe groot of klein deze tegel is. Je kunt namelijk van kleine tegels tot mozaiek tegels gebruiken in je badkamer. Hoe grote tegel je kiest hangt af van verschillende zaken. Je moet kijken wat je persoonlijke voorkeur is. Bij een grote badkamer is het mooi om grote tegels te kiezen, zo kun je het grote oppervlakte goed benadrukken. Bij een kleine badkamer, staat dan ook juist een kleinere tegel mooier. De voegen spelen hierin ook een belangrijke rol. Bij een grote badkamer is het mooi om de voegen te laten zien, Bij een kleine badkamer zou ik je aanraden om voor een strakke vloer te gaan, dit geeft een strak beeld en het maakt de ruimte optisch groter. 

Materiaal

Je hebt al de kleur en de grote van de tegel gekozen, nu is het tijd om een keuze te maken in welk materiaal je de tegel laat maken. Je kunt kiezen voor een natuursteen, maar tegenwoordig zie je dat marmer ook veel wordt gebruikt in badkamers. Als je wilt bezuinigen op de tegels kun je het beste kiezen voor keramische tegels, deze tegels zijn gebakken in de oven. Een voordeel aan deze tegel is dat ze bestendig zijn tegen dagelijkse invloeden.