Nooit meer zonder internet met een sim only abonnement

08 Dec 2020

Heb jij net zoals ik aan het einde van de maand problemen dat je internet op is en je dus niet meer je favoriete serie kunt kijken in de trein. Hierdoor ben je wanhopig aan het zoeken naar WiFi om je vriendinnen te bereiken wanneer je niet thuis bent. Daarom is het tijd voor het regelen van een nieuw internet abonnement! In dit artikel ga ik je vertellen wat sim only abonnementen zo voordelig maken en waardoor jij nooit meer zonder internet zit. 

Wat is een sim only abonnement?

Een sim only abonnement is vaak voordeliger dan een abonnement met telefoon. De prijs voor een sim only abonnement is een stuk lager in prijs. Bij een abonnement met telefoon, betaal je in je abonnement je toestel af. Deze abonnementen zijn vaak erg duur en kunnen wel 60 euro kosten per maand kosten. Bedenk daarom goed of je wel een nieuw toestel nodig hebt. Wanneer je een abonnement hebt met toestel krijg je een BKR registratie als je toestel duurder is dan 250 euro. Bij sim only is er voorafgaand vastgesteld hoeveel internet, sms’jes en belminuten je hebt per maand. Hierbij ontvang je alleen simkaart van de provider waar jij een abonnement hebt afgesloten.

Waar kun je een sim only abonnement afsluiten?

Je kunt voor sim only abonnementen bijna bij elke provider terecht om daar een abonnement af te sluiten. Vroeger hoefde de providers niet duidelijk in beeld te brengen hoeveel je betaalde voor het toestel als je een abonnement met toestel had afgesloten. Maar nu moeten de providers duidelijk vermelden hoeveel je betaald per maand voor het toestel. Bedenk dus goed of je het toestel wat je nu hebt nog goed genoeg is voordat je een abonnement afsluit.

Verschillende sim only abonnementen

Het is verstandig om verschillende providers met elkaar te vergelijken om zo de laagste prijs te vinden voor de hoeveelheid mb’s die je nodig hebt. Er zijn verschillende soorten abonnementen op het gebied van sim only abonnementen. Zo bestaan er abonnementen met onbeperkt internet, hierdoor hoef je je nooit meer rekening te houden met de hoeveelheid mb’s die je hebt. 

Hoe werkt een abonnement?

Wanneer je een abonnement afsluit ga je een contract aan met de provider waar je een abonnement afsluit. Elke maand betaal je een vast bedrag aan de provider, en hiervoor krijg dus mb’s, sms’jes en belminuten. Het contract wat je afsluit is meestal voor 1 of 2 jaar, maar sommige abonnementen kun je ook maandelijks opzeggen. Deze abonnementen zijn vaak wel een stuk duurder. Bij abonnementen geldt hoe langer je contract duurt, hoe goedkoper je abonnement wordt. Bij een abonnement krijg je achteraf de rekening, als je niet meer hebt verbruikt dan je abonnement hoef je geen extra kosten te betalen.