Opzoek naar extra sfeer in je huis? Kijk omhoog, er is licht!

28 Oct 2020

Sfeerverlichting

De maanden worden weer kouder en donkerder en je huis kan waarschijnlijk wel wat extra sfeereffect gebruiken. Een goede lamp kan al zoveel meer sfeer toevoegen in je woning. Gelukkig is er tegenwoordig veel keuze qua sfeerverlichting: de keuze is reuze. Hierdoor kan het wellicht moeilijker worden om te kiezen wat er bij jouw woning past. Gelukkig is er internet! Bij veel online shops is er zoveel keuze dat er altijd een sfeerverlichting te verkrijgen is in het materiaal die past bij jouw interieur en smaak.

Wandlampen

Je denkt er misschien niet snel aan, maar wist je dat een wandlamp tegenwoordig ook ontzettend veel kan toevoegen aan je interieur. Het kan bijvoorbeeld die ene lege wand opvullen of zorgen voor extra verlichting voor je pronkstuk aan de wand. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij of object. Door hier een wandlamp boven te hangen, kan het zoveel meer opvallen en krijgt het de aandacht waar het recht op heeft.

Keuze wandlampen

Qua wandlampen is er tegenwoordig ook ontzettend veel keuze. Ga je voor stoere verlichting aan de muur dan is een industriële wandlamp een goede toevoeging. Toch opzoek naar meer warmte in je huis? Kies dan bijvoorbeeld voor een wandlamp met houttinten, dit straalt veel warmte uit.

Waar wij je in willen adviseren om over na te denken bij het aanschaffen van een wandlamp, is of je een wandlamp met of zonder snoer kiest. Houd er wel rekening mee dat wanneer je voor de wandlamp zonder snoer kiest, de lamp rechtstreeks op een lichtbron moet worden aangesloten.

Plafondlampen

Denk je aan een plafondlamp, dan wordt er al snel gedacht aan een plafondlamp zoals we die van vroeger kennen: Een simpele plafondlamp voor aan het plafond in de badkamer. Gelukkig is dit verleden tijd. Tegenwoordig is er zoveel keuze als het gaat om plafondlampen. Een toffe spotverlichting, een landelijk plafondlamp of toch een stoere industriële lamp: Saai is verleden tijd! Vooral wanneer je kiest voor een plafondlamp met bijvoorbeeld een leuke stijl, kan het al gauw een eyecatcher worden. 

Voordelen van een plafondlamp

Het voordeel van een plafondlamp is dat wanneer je kiest voor een plafondlamp met meerdere spotjes, de spotjes gedraaid kunnen worden. Zo kun je zelf bepalen in welke hoek of welke kant van de woning je extra sfeer wil geven.  
Een ander voordeel van een plafondlamp kan zijn, dat je een kleinere ruimte met bijvoorbeeld een laag plafond kan verlichten. Het is dan handig om te kiezen voor een plafondlamp, omdat deze weinig ruimte in beslag neemt en toch zorgt voor verlichting en/of sfeer. 

Tafellampen

Wanneer je een nachtkast, dressoir of eettafel wilt verlichten kun je kiezen voor -de naam zegt het al- een tafellamp. Dit geeft net dat beetje extra aan jouw interieur. Een tafellamp kan al een woonaccessoire op zich zijn, door te kiezen voor een uniek of klassiek design. Een ander voordeel van een tafellamp is dat het praktisch licht of sfeervol licht kan geven. Die ene donkere hoek in je woning kun je hier gezellig mee verlichten.

Tafellamp terug laten komen in je werk-/studeerkamer

We zien de tafellamp ook steeds vaker terugkomen op bureaus. Een goede tafellamp kan een goede keuze zijn voor in je werkkamer. Het zorgt voor extra sfeer, maar biedt ook extra verlichting. Doordat er veel keuze is, is er altijd wel een tafellamp die bij je past. Kies bijvoorbeeld voor een stoere LED of een lampenvoet waarbij je een losse kap naar keuze kiest. Een stolplamp is ook weer helemaal in en is al een gezellig object op zich en daarom dus een unieke keuze voor op jouw bureau.  Zo wordt het studeren of thuiswerken een stuk gezelliger!