Refurbished toestellen: geschikt voor jou?

16 Nov 2020

Ben jij student en woon je op jezelf in Amsterdam. Waarschijnlijk ben je dan al genoeg geld kwijt om je kleine kamertje in Amsterdam te betalen. Naast een studie waar je dag en nacht mee bezig bent, heb je vaak ook nog een bijbaantje in een van die super hippe koffietentjes. Hier verwacht je baas dan ook dat je 2 of 3 dagen per week komt werken. En vaak is het ook nog zo dat je voor die ene zieke collega een keer per maand moet invallen. En dit doe je allemaal om te wonen in Amsterdam. Maar ook wil je de nieuwste telefoon hebben en met je vriendinnen een citytrip maken naar Valencia. In dit artikel ga ik je niet helpen over hoe je goedkoop op vakantie kan naar Valencia, maar ik kan je wel wat tips geven over hoe jij aan een niet al te dure iPhone kan komen zonder daarvoor nog een bijbaantje te nemen.

Verschillende refurbished toestellen

Het kopen van refurbished toestellen bestaat nog niet zo lang, ze zijn hier zo’n 10 jaar geleden mee begonnen. Wanneer je toen graag de nieuwste telefoon wilde hebben, maar niet het geld ervoor over had. Waren refurbished smartphones een goede oplossing, om zo toch gebruik te kunnen maken van de nieuwste technologie. Nu zijn we alweer 10 jaar verder en zie je dat steeds meer bedrijven refurbished toestellen aanbieden. Zelf Apple gaat mee in deze trend en biedt refurbished iPhones aan op hun website. Hierbij beloven ze dat ze de batterij en de kapotte onderdelen in de telefoon netjes hebben veranderd, waardoor de iPhone weer als nieuw te gebruiken is. Ook kun je nu bij verschillende providers een abonnement afsluiten waarbij je een refurbished telefoon kan nemen in je abonnement. Maar je kunt niet alleen refurbished telefoons kopen, ook zijn er refurbished tablets op de markt. Voor een leuk prijsje kun je eigenaar zijn van een gloednieuwe tablet.  

Voor de aankoop

Probeer er achter te komen of je echt voordeel hebt wanneer je een refurbished product koopt. Probeer de originele prijs van het nieuwe toestel op te zoeken en te kijken hoeveel het scheelt met de refurbished variant. Het kan zo zijn dat je misschien wel meer betaald voor een refurbished product, dan wanneer je het product helemaal nieuw zou kopen. Het is ook belangrijk om goed te onderzoeken wat de staat is van het product. Bedrijven hebben vaak 3 categorieën waaruit je kunt kiezen, het is dus belangrijk om te weten in wat voor staat jij het product wilt kopen. Bij de categorie zeer gebruikt, kun je ervan uit gaan dat er misschien een barst aan de achterkant van de telefoon zit. Probeer verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken, vaak is het zo dat je bij het ene bedrijf een langere garantieperiode hebt dan bij de ander. Ook is het goed om te kijken waar je precies garantie op hebt.