Zo vaak hoor ik meisjes praten over sporten en hoe ze kunnen worden geïntimideerd door de sportschool en beginnen met het heffen van gewichten. Maar ik ben hier om je te vertellen dat gewichtheffen zo'n belangrijk onderdeel is van elke fitnessroutine. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je te gespierd wordt of er mannelijk uitziet vanwege je spieren: daar zijn onze testosteronniveaus niet hoog genoeg voor. Door gewichten en weerstandstraining aan uw trainingen toe te voegen, zal uw lichaamssamenstelling gaan veranderen. Naarmate u meer spieren opbouwt, heeft die spier een hogere stofwisseling dan vet en zult u meer calorieën verbranden tijdens dagelijkse activiteiten.

Klaar om te beginnen, maar weet u niet waar?

Internet is je beste vriend! Je kunt gewichthefroutines voor beginners vinden met een snelle Google-zoekopdracht en er zijn YouTube-tutorials voor alle bewegingen.

Vraag het aan de trainer van je sportschool. Als personal trainer vind ik het heerlijk als mensen naar me toe komen en om advies vragen. De meeste trainers zijn in het veld omdat we oprecht graag sporten en anderen helpen hun gezondheid te verbeteren. Als u niet zeker weet hoe u apparatuur moet gebruiken, aarzel dan niet om gewoon wat hulp te vragen.