Waarom bamboe sokken en ondergoed een betere optie is dan katoen

16 Oct 2020

De redenen om voor bamboe ondergoed en sokken te kiezen zijn eindeloos. Van de milieuvriendelijke eigenschappen tot de ongelooflijke grote zachtheid. Iedereen zou bamboe ondergoed en sokken moeten proberen. In de volgende tekst geven we je de reden om bamboe voor je volgende sokken ondergoed te kiezen in plaats van katoen.

Kenmerken van de bamboe ondergoed en sokken

Bij het gebruik van bamboe sokken en ondergoed is meteen het verschil te merken, aangezien het verfrissend, antibacteriëler en milieuvriendelijker is in vergelijking met ander ondergoed en sokken, inclusief katoenen ondergoed. Bamboe dames ondergoed is luxueus geweven op een strakke en sexy manier. Het beste bamboe-ondergoed is gemaakt met verkoelende eigenschappen en heeft geurbestendige eigenschappen, en de meeste zijn ook allergievrij. 

Bamboe is sterker dan katoen

Het is geen geheim dat viscose van bamboe een van de sterkste en meest betaalbare stoffen is om te dragen, in te slapen of gewoon lekker tegenaan te zitten. Of je het nu hebt over een shirt of broek, of over lakens of handdoeken, bamboe gaat drie keer langer mee dan katoen en behoudt zijn vorm, sterkte en duurzaamheid als het op de juiste manier wordt verzorgd. De zorgmethoden zijn eenvoudig en efficiënt en vereisen geen speciale methodologie. 

Bamboematerialen hoeven ook minder gewassen te worden dan de meeste katoen, die ook een rol speelt in de levenscyclus van een product. Bovendien hebben de bamboevezels minder kleurstof nodig dan katoen voor kleuring, en het is bekend dat ze hun heldere kleuren aanzienlijk langer behouden.

Bamboe is zachter dan katoen

Nu is Egyptisch katoen een zeer begeerde stofsoort en daarom ook erg duur. Viscose van bamboe wordt vergeleken met enkele van de meest luxueuze stoffen zoals zijde en Egyptisch katoen, maar kost veel minder. 

Een ander pluspunt van dit verbazingwekkende zachte materiaal is dat het ook hypoallergeen is en door iedereen kan worden gedragen zonder allergische reacties of huidirritatie te veroorzaken, terwijl dat niet altijd het geval is voor katoen.

Bamboe is meer absorberend en ademend dan katoen

Vocht zit overal, zelfs als we het niet merken. Ons lichaam zweet en de lucht geeft vocht af, en soms kan dit irriterend, gênant of gewoon ongemakkelijk worden wanneer we een materiaal dragen dat niet snel vocht opneemt. Bamboe is 40% meer absorberend dan zelfs het beste biologische katoen, voert vocht veel sneller van de huid af en houd je gemakkelijker droog en comfortabel. Bamboe kan drie keer meer water opnemen dan het gewicht dat ooit tot stof is gemaakt, wat betekent dat het ook sneller vocht kan afvoeren.

Bamboe ruikt beter en blijft schoner

Een van de meest verbazingwekkende eigenschappen van bamboe zelf is dat het antimicrobiële eigenschappen heeft die "Bamboo Kun" worden genoemd. Deze natuurlijke antimicrobiële biologische agentia helpen bij het verminderen van bacteriën die gedijen op kleding en andere materialen, evenals op de menselijke huid. Heb je je ooit afgevraagd waarom vloermatten van bamboe zo populair zijn in landen waar schoenen niet zo vaak worden gedragen? Het heeft misschien iets te maken met het feit dat deze antibacteriële eigenschappen ervoor zorgen dat de dingen constant blijven ruiken. Dit is hetzelfde voor bamboe kleding, lakens en handdoeken.