Soms is verveling de grootste inspiratie aller tijden en is het leven slechts een blanco pagina. .. letterlijk.

Nadat was aangekondigd dat de lessen na de voorjaarsvakantie volledig op afstand zouden zijn, merkte ik dat ik eindeloos door mijn huis liep, op zoek naar willekeurige dingen om me mee bezig te houden. Toen ik voor de miljoenste keer klaar was met het organiseren en reorganiseren van mijn kamer en alle denkbare shows op Netflix had bekeken, besloot ik wat video's op YouTube te bekijken.

Misschien was het gewoon puur toeval, of misschien het was het lot, maar de allereerste video in mijn aanbevelingen ging over bullet journaling. Van daaruit viel ik in een konijnenhol en voordat ik het wist, waren er uren verstreken en was ik helemaal in vervoering van de wereld van bullet journaling. Van de minimalistische ontwerpen tot de meer tekenintensieve spreads, ik was verbaasd over de verschillende manieren waarop mensen hun dagboeken konden aanpassen aan hun individuele behoeften en stijlen.

Kortom, bullet journaling is een methode van persoonlijke organisatie die oorspronkelijk is opgericht door Ryder Carroll. Verschillende mensen kunnen echter bullet journaling gebruiken om verschillende gebieden van hun leven te categoriseren, zoals hun takenlijsten, boodschappenlijstjes, wekelijkse en maandelijkse gewoonte-trackers, verjaardagsherinneringen, enz. Het belangrijkste idee draait om het vinden van het meest bruikbare en efficiënte organisatiesysteem op maat. aan de behoeften van een individu.

Nadat ik schijnbaar elke video over bullet journaling op YouTube had bekeken, besloot ik dat het tijd was om voor mezelf te beginnen. Nadat ik een notitieboekje met gewone stippen had gekocht, begon ik een lijst te maken van de verschillende pagina's en details die ik in mijn bullet journal wilde opnemen. Vervolgens ging ik op zoek naar inspiratie op verschillende platforms zoals Pinterest, Instagram, en zelfs een simpele Google-zoekopdracht leverde me een overvloed aan resultaten op. Omdat ik net had gehoord over bullet journaling, was ik verbaasd over hoe groot en divers de gemeenschap was.

Ik denk echter dat ik met mezelf begon met te hoge verwachtingen omdat, ondanks mijn allerbeste inspanningen, de een paar beginpagina's in mijn dagboek leken niets in de buurt van de foto's die ik op internet zag. In alle ernst leken mijn spreads waarschijnlijk op kunstwerken van een kleuterklas. Hoewel ik mezelf niet als een getalenteerde kunstenaar beschouw, was ik toch teleurgesteld over de schetsen die ik heb gemaakt. Naast mijn mislukte pogingen om te tekenen, vond ik het meten van de puntjes op de pagina om de perfecte verhoudingen te krijgen overbodig en tijdrovend. Zeggen dat ik niet erg onder de indruk was van het eindproduct zou een understatement zijn, maar het goede van onderaan beginnen is dat de enige manier om daar vandaan te gaan is om omhoog te gaan.

Na het begin van mijn bullet dagboek in maart, heb ik alle tijd gehad om te verbeteren en te leren welke stijl voor mij werkt. Met elke maand, pagina of ontwerp bleef ik experimenteren met wat voor mij het beste werkte en verwijderde ik de dingen die dat niet deden. Als iemand die graag vasthoudt aan een routine, ontdekte ik dat het veranderen van mijn maandelijkse spreads me echt heeft geholpen om creatiever en veelzijdiger te worden met de materialen die ik bij me had. Er zijn tal van mooie bullet journals op internet met zeer uitgebreide ontwerpen, maar ik realiseerde me dat als ik een spread wilde creëren, ik extra materialen zou moeten kopen. Als resultaat heb ik verschillende manieren geprobeerd om de materialen die ik had te gebruiken om bepaalde ontwerpen te maken die ik leuk vond.

Ik denk dat ik spreek voor iedereen die bullet journals heeft of heeft geprobeerd om bullet journal te maken als ik zeg dat het veel tijd kost. Het hangt er absoluut van af hoeveel pagina's u maakt en hoeveel details u eraan toevoegt, maar voor het grootste deel kan het even duren voordat het klaar is. Helemaal aan het begin van mijn bullet journal-reis, was ik overweldigd door hoe lang het zou duren om het opzetten van een pagina te voltooien, en er waren genoeg momenten waarop ik besloot dat het niets voor mij was. Ik begon echter al snel weer te genieten van het doen van kunst, en het tijdelijke uitstel dat ik kreeg van mijn gewoonlijk snelle leven dat bestond uit de hele dag naar een computerscherm staren. Hoewel ik constant fouten maakte in mijn dagboek, realiseerde ik me dat het voor mij elke keer een kans was om een ​​creatieve manier te bedenken om het op te lossen en ervan te leren.

Toen ik aan mijn bullet journal begon, had ik me nooit kunnen voorstellen de enorme impact die het op mij zou hebben en de verschillende lessen die ik zou leren. Of het nu gaat om het leren maken van fouten om weer verliefd te worden op het maken van kunst, bullet journaling heeft me veel geleerd over mezelf als persoon en over de dingen die me inspireren.