Elke dag, jarenlang, keek ik 's ochtends op mijn telefoon om te zien hoe laat het was. Op een goede dag zou het 12.00 uur zijn. Er is absoluut niets mis mee om laat wakker te worden, maar tijdens een pandemie, wanneer alles zo uit de hand loopt, merkte ik dat ik een verandering in mijn leven wilde aanbrengen. In maart heb ik gezworen dat ik een ochtendmens zou worden. Een van die koele ochtendmensen die voor de middag koffie dronken en ontbijt aten. En dat is precies wat ik deed.

Een paar dingen die me meteen opvielen, is dat ik in een veel beter humeur was. Toen ik overging van 's middags wakker worden naar wakker worden rond 8 uur' s ochtends, voelde ik dat ik gelukkiger wakker werd. Ik had het gevoel dat ik tijd had om te ontspannen zonder me zorgen te hoeven maken dat ik te laat zou komen op mijn werk of genoeg tijd had om te eten. Toen ik 's ochtends alleen was, voelde ik me vredig, wetende dat ik tijd voor mezelf nam.

Een ander ding dat me opviel is dat mijn angst is afgenomen. Ik had het gevoel dat ik nooit genoeg uren per dag had om te doen wat ik wilde doen. Nu, hoe eerder ik wakker word, hoe meer tijd ik heb voor andere dingen. Er is iets zo rustgevend aan het zitten om 8 uur 's ochtends met een kop koffie en gewoon luisteren naar de wereld om me heen. Als iemand met angstgevoelens, geeft het vroeg opstaan ​​me de tijd om de tijd te nemen voor de broodnodige zelfzorg. Het heeft me de mogelijkheid gegeven om meer te lezen, naar podcasts te luisteren en hard te lopen. Ik ben nu zoveel productiever dan ik ooit had gedacht. Het ontbijt was ook een grote motivator voor mij. Ik ben altijd een zelfbenoemd ontbijtmens geweest. Ik zou een goed ontbijt nooit afwijzen, maar in het verleden werd ik te laat wakker om ten volle te genieten van het ontbijt tijdens 'ontbijttijd'. Een bijwerking hiervan is dat ik in deze tijd een veel betere kok ben geworden omdat ik mezelf in situaties heb gebracht waarin ik 's ochtends voor mezelf een maaltijd moet koken. Daarnaast krijg ik veel meer slaap omdat ik eerder naar bed ga. Ik ging om 4 uur 's ochtends naar bed en werd vroeg wakker, suf en moe.

Mijn afhaalrestaurants van de afgelopen maanden dat ik een ochtendmens ben, zijn dit: het is misschien niet voor iedereen geschikt, maar als als je het gevoel hebt dat je iets in je leven moet veranderen, begin dan hier. Met alle dingen die er in de wereld om ons heen gebeuren, moet je tijd voor jezelf vrijmaken. Voor mij presenteerde dat zich door vroeg wakker te worden en mijn dag te beginnen. Er zijn maar een beperkt aantal uren in een dag en dagen in een jaar. Mijn geestelijke gezondheid is beter geweest; Ik heb meer energie, ik ben gelukkiger en productiever. Dus zet die wekker, zet je koffie, lees dat boek waar je geen tijd voor hebt gehad om te openen en begin je dag vroeg - je weet nooit wat het voor je zou kunnen betekenen.